Land Danmark
DKK
Language da

GDPR-politik

Privatlivspolitik

Cookies

Privatlivspolitik

Convena Distribution A/S Privatlivspolitik


Gyldig fra: 25. maj 2018

Convena Distribution A/S ("Convena" "vi," os "," vores ") ved, hvor vigtig fortroligheden er for vores kunder og brugerne af vores tjenester, og vi vil gerne være tydelige omkring, hvordan vi indsamler, bruger, videregiver, overfører og gemmer dine data. Formålet med denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger er at give dig oplysninger om, hvordan Convena behandler dine personlige data.

Persondatapolitikken gælder for Convena Distributions websted (www.convena.com), webservices, EDI, online applikationer og -tjenester samt markedsføringsaktiviteter, der henviser til eller har links til persondatapolitikken (i det følgende benævnt "tjenester").

Denne persondatapolitik er gældende for alle vores tjenester, men vi kan også udarbejde specifikke tillæg, der giver yderligere oplysninger om vores behandling af personoplysninger for en eller flere tjenester. Disse tillæg gælder for din brug af de tjenester, de omfatter.

Persondatapolitikken er gældende, uanset om du bruger en computer, en mobiltelefon, en tablet eller en anden enhed til at få adgang til vores tjenester.

Det er vigtigt, at du læser persondatapolitikken grundigt, så du ved, hvordan vi bruger dine personoplysninger.

1. Dataansvarlig

Convena Distribution A/S, CVR-nr. DK27276407, er dataansvarlig for behandling af personoplysninger beskrevet i privatlivspolitikken. Du finder oplysninger om, hvordan du kontakter os, i slutningen af denne persondatapolitik.

2. De data, vi indsamler, og hvorfor

Konto- og profiloprettelse

Brugere kan oprette konti eller profiler i en række af vores tjenester. I forbindelse med disse tjenester vil vi bede dig om at indsende visse data om dig selv, så vi kan oprette kontoen eller profilen (f.eks. dit navn, din adresse og din e-mailadresse, og om du repræsenterer en virksomhed, samt data om din stilling og den virksomhed, du repræsenterer).

Det er nødvendigt at behandle dine data, så vi kan oprette en konto og profil på din anmodning, registrere dig eller din enhed til en tjeneste og levere den service eller funktion, du anmoder om. Databeskyttelsesforordningen, art. 6, stk. 1, litra b) og f), udgør retsgrundlaget for denne behandling.

Nogle af vores tjenester giver dig mulighed for at kommunikere med andre mennesker. Disse kommunikationer overføres via vores systemer og lagres udelukkende i dem, så vi kan tilbyde dig denne kommunikationsmulighed. Vi har ikke adgang til sådanne data.


Indkøb af produkter og serviceydelser

Hvis du bestiller et produkt eller en serviceydelse fra os, beder vi dig indsende data om dig selv. Hvis du repræsenterer en virksomhed, beder vi dig om dit firmanavn, CVR-nummer, navn, virksomhedskontaktoplysninger (telefon og e-mail), forsendelsesadresse( r) og faktureringsadresse( r) samt kreditkortoplysninger. Hvis du er privatperson, beder vi dig om dit firmanavn, kontaktoplysninger (telefon og e-mail), forsendelsesadresse( r) og faktureringsadresse( r) samt kreditkortoplysninger.

Denne behandling af data er nødvendig, for at vi kan levere de produkter eller ydelser, du har bestilt, og for at vi kan opfylde vores aftale med hinanden. Vi kan også behandle oplysninger vedrørende dine køb for at opfylde juridiske krav til eksempelvis bogføring og bogføring. Databeskyttelsesforordningen, art. 6, stk. 1, litra b) og c), udgør retsgrundlaget.


Konkurrencebidrag og deltagelse i kundeundersøgelser

Du kan også få mulighed for at deltage i konkurrencer og deltage i kundeundersøgelser. I forbindelse med disse konkurrencer og undersøgelser vil vi bede dig om visse data om dig selv, såsom dit navn, din adresse og din e-mailadresse, og om du repræsenterer en virksomhed, samt data om dit job og den virksomhed, du repræsenterer. Vi behandler også svarene på de undersøgelser, du indsender. Deltagelse i undersøgelser er frivillig.

Behandling er nødvendig for at sikre vores legitime interesser i forhold til at tilbyde vores kunder og brugere konkurrencer og præmier til salgsfremmende og andre formål, og for at vi kan vurdere og analysere vores marked, kunder, produkter og serviceydelser med henblik på at forbedre og optimere vores forretning. Databeskyttelsesforordningen, art. 6, stk. 1, litra f), udgør retsgrundlaget.


Nyhedsbreve

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysninger om din e-mailadresse til dette formål, så vi kan sikre vores interesse i at kunne levere nyhedsbreve til dig. Databeskyttelsesforordningen, art. 6, stk. 1, litra f), udgør retsgrundlaget for denne behandling


Data om din brug af tjenesterne

Ud over de data, som du selv giver, kan vi indsamle data om din brug af vores tjenester. Vi indsamler blandt andet enhedsdata såsom din IP-adresse, operativsystemversion, browsertype og -version samt indstillingerne på den enhed, du bruger til at få adgang til tjenesterne. Vi bruger cookies, beacons og andre teknologier på visse områder af vores tjenester. Du kan læse mere om vores brug af cookies osv. i vores politik om cookies, som du finder her https://www.convena.com/en-gb/about-convena/customer-service /cookies. Vi behandler også logdata, såsom tidspunktet og varigheden af din brug af tjenesten og søgeudtryk, som du indtaster ved hjælp af tjenesterne.

Vi behandler de indsamlede data for at optimere brugeroplevelsen og funktionen af tjenesterne; for at forstå, hvordan vores tjenester bruges, så vi kan forbedre dem og udvikle nye produkter og tjenester med henblik på at tilbyde vedligeholdelsestjenester til din enhed og for at kunne levere kundetilpasset indhold og give anbefalinger baseret på dine tidligere aktiviteter på vores tjenester.

Denne behandling af data er nødvendig, for at vi kan beskytte vores interesser i at forbedre vores tjenester og produkter, og for at vi kan vise dig relevant indhold og annoncering. Databeskyttelsesforordningen, art. 6, stk. 1, litra f), udgør retsgrundlaget for denne behandling.


Data fra andre kilder

Vi kan modtage data om dig fra offentligt og kommercielt tilgængelige kilder (hvilket er tilladt i henhold til lovgivningen), som vi kan kombinere med andre data, vi modtager fra eller om dig.

Vi modtager muligvis også data om dig, når du vælger at bruge prisportaler, indkøbsportaler eller foreninger som Synaxon, Stockinthechannel, Webmercs og lignende. Før du bruger sådanne tjenester, skal du læse tjenestens oplysninger om, hvordan de behandler dine personlige data.


Direkte marketing

De data, som du indsender, og som vi indsamler om dig, kan bruges til at give dig oplysninger om kampagner, specialtilbud, konkurrencer, servicemeddelelser og andre data om vores produkter og tjenester (direkte marketing), som vi mener kan være interessante for dig.

Vi sender kun direkte marketing via e-mail eller anden elektronisk post i overensstemmelse med gældende lovgivning. Det betyder f.eks., at vi kan sende direkte marketingsmateriale til dig via e-mail med dit forudgående samtykke (registrering) eller, i nogle tilfælde, på grundlag af det eksisterende kundeforhold.

Dit samtykke indhentes normalt, når du markerer et bestemt samtykkefelt, når du bruger vores tjenester, eller når du udfylder en formular, men vi kan også indhente dit samtykke i andre situationer, f.eks. mundtligt via din personlige Account Manager.

Når du modtager direkte marketing fra os via e-mail, vil du altid have mulighed for at afvise at modtage sådan kommunikation fremover.

Du kan også til enhver tid underrette os (helst ved at sende en e-mail til info@convena.com) om, at du ikke længere ønsker at modtage direkte marketing fra os.

Vores legitime interesse i at kunne markedsføre vores tjenester og produkter til dig – se den generelle forordning om databeskyttelse. 6, stk. 1, litra f) – udgør retsgrundlaget for behandlingen af dine oplysninger i forbindelse med direkte marketing. E-marketing vil altid være baseret på dit samtykke.


Frivillige svar og valgfrihed

Det er frivilligt at levere data til de angivne formål, men hvis du ikke giver os disse oplysninger, kan det påvirke dine muligheder for at bruge visse tjenester eller foretage køb hos os.

Vi giver dig en række muligheder med hensyn til, hvordan vi bruger dine data. Du kan beslutte, om du vil modtage reklamer fra os, ved at følge instruktionerne om afmelding, der er inkluderet i meddelelsen.

Du kan også definere dine generelle markedsføringsvalg i dine indstillinger på Convena.com – My Convena (det kræver et login , som du kan anmode om her) – og angive dine valg i forhold til de typer målrettet annoncering, du er interesseret i. Dette gøres på siden: Dine nyhedsbreve.

3. Hvem videregiver vi dine data til?

Vi kan videregive dine data til følgende enheder:


Tilknyttede virksomheder

Dine data kan blive videregivet til Convena Distributions tilknyttede selskaber, herunder Convena Distribution Sweden, Convena Distribution Netherlands, Convena Distribution France og Convena Distribution United UK.


Leverandører og serviceudbydere

Vi kan også videregive dine data til virksomheder, der leverer tjenester til eller på vegne af os, f.eks. virksomheder, der hjælper os med fakturering eller indsendelse af e-mails og markedsføring på vores vegne, eller som hoster vores data. Disse virksomheder er databehandlere og behandler data, som vi er dataansvarlige for, efter vores instruktion. Disse databehandlere må ikke anvende oplysningerne til andre formål end opfyldelse af deres kontrakt med os, og de er underlagt fortrolighed i så henseende. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vegne af os selv.


Andre modtagere

Der kan være tilfælde, hvor vi videregiver dine data til andre: 

  • for at overholde lovgivningen eller i overensstemmelse med lovmæssige krav
  • for at kontrollere eller håndhæve overholdelsen af de politikker, der er gældende for vores tjenester, og
  • for at beskytte rettigheder, ejerskab eller sikkerhed for Convena Distribution eller vores respektive tilknyttede virksomheder, forretningspartnere eller kunder
  • som led i en organisationsmæssig omstrukturering eller en fusion eller overdragelse i tilfælde af salg.

Offentlige fora

Du skal være opmærksom på, at personlige data, som du indtaster i kommentarafsnit eller lignende steder i vores tjenester eller andre offentligt tilgængelige steder (f.eks. LinkedIn og Facebook), vil være tilgængelige og synlige for andre. Du skal udvise sund fornuft med hensyn til alle personlige data, som du vælger at indtaste i disse tjenester og miljøer.

4. Dataoverførsel til tredjelande

Vi overfører kun personoplysninger til databehandlere uden for EU og EØS, hvis der specifikt er stillet passende garantier for at sikre et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, herunder i form af EU-Kommissionens modelkontrakter vedrørende dataoverførsel.

Vi overfører data til Google Analytics (Google LLC) og Facebook Inc., som begge er etableret i USA. De nødvendige garantier for overførsel af data til USA er sikret gennem disse virksomheders certificering i henhold til EU's amerikanske Privacy Shield, jf. "General Data Protection Regulation", art. 45.

5. Hvem videregiver vi dine data til?

Vi har implementeret passende fysiske, organisatoriske og tekniske foranstaltninger for at beskytte de data, vi indsamler i forbindelse med tjenesteydelserne. Vær dog opmærksom på, at selvom vi implementerer rimelige foranstaltninger for at beskytte dine data, er der ingen hjemmeside, internetoverførsel, computersystem eller trådløs forbindelse, der er helt sikker.

6. Sletning af personoplysninger

Vi opbevarer kun oplysninger om dig, så længe det er nødvendigt, til det formål, hvortil de blev indsamlet, eller som påkrævet i henhold til en kontrakt eller gældende lovgivning.

Data, der er indsamlet om din brug af vores tjenester, slettes, når du ikke har brugt webstedet i mindst 1 år.

De oplysninger, der indsamles fra din tilmelding til vores nyhedsbrev, slettes, når dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet trækkes tilbage. Data kan dog blive opbevaret i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for at opbevare dem, f.eks. hvis det er nødvendigt for at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav, eller hvis opbevaring er nødvendig for at give os mulighed for at overholde juridiske krav.

Data, der indsamles i forbindelse med køb, som du har foretaget ved hjælp af vores tjenester, slettes indledningsvist 3 år efter udgangen af det kalenderår, hvor dit køb blev foretaget. Data kan dog blive opbevaret i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for at opbevare dem, f.eks. hvis det er nødvendigt for at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav, eller hvis opbevaring er nødvendig for at give os mulighed for at overholde juridiske krav. Regnskabsmæssige data opbevares i 5 år frem til regnskabsårets afslutning for at opfylde bogføringslovens krav.

Data, der indsamles, når du opretter din konto og profil, vil blive slettet, når du lukker din profil.

7. Tredjepartslinks og -produkter i vores tjenester

Vores tjenester kan omfatte links til tredjepartswebsteder og -tjenester, der er uden for vores kontrol. Vi påtager os intet ansvar for sikkerheden eller fortroligheden af de data, der indsamles fra websteder eller andre tjenester. Du skal udvise forsigtighed og gennemgå data om behandlingen af personoplysninger på tredjepartswebsteder og -tjenester, som du bruger.

Vi kan gøre visse produkter eller tjenester tilgængelige for dig (f.eks. apps, der er tilgængelige via portaler, såsom Synaxon, Webmercs og BizBrains), som er udviklet af tredjeparter. Convena Distribution påtager sig intet ansvar for sådanne tredjepartsprodukter eller -tjenester.

8. Tredjepartsleverandører af indhold, annoncering eller funktionalitet i vores tjenester

Noget af indholdet, annonceringen og funktionaliteten i vores tjenester kan leveres af tredjeparter, der ikke er tilknyttet os. For eksempel:

  • Nogle tredjeparter kan vise reklamer eller holde styr på, hvilke annoncer brugerne ser, hvor ofte de ser disse annoncer, og hvordan brugerne reagerer på dem, og
  • Vi gør det muligt for dig at dele visse data om tjenesteydelserne med andre personer via sociale netværkstjenester såsom Facebook og LinkedIn.

Disse tredjeparter kan muligvis indsamle eller modtage visse data vedrørende din brug af tjenesterne, herunder brug af cookies, beacons og lignende teknologier, og disse data kan indsamles over tid og kombineres med data indsamlet på forskellige websteder og onlinetjenester. Nogle af disse virksomheder deltager i brancheudviklingsprogrammer, der er udviklet for at give kunderne mulighed for at vælge, om de ønsker at modtage målrettet annoncering. Besøg webstederne under Network Advertising Initiative [http://networkadvertising.org] og Digital Advertising Alliance [http://www.aboutads.info/] for at få flere oplysninger.

9. Dine rettigheder

Som dataansvarlig skal vi informere dig om dine rettigheder for at skabe gennemsigtighed omkring behandlingen af dine data. Hvis du ønsker at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder, kan du kontakte os ved hjælp af nedenstående kontaktoplysninger.

Ret til indsigt

Du har til enhver tid ret til at bede os om at oplyse, hvilke data vi opbevarer om dig, årsagen til, hvorfor disse data opbevares, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af data der er gældende, og oplysninger om, hvor dataene stammer fra. Du har ret til at modtage en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig.

Ret til berigtigelse

Du har ret til at anmode om, at vi korrigerer eventuelle forkerte personoplysninger om dig. Hvis du finder ud af, at de data, som vi opbevarer om dig, indeholder fejl, er du velkommen til at kontakte os skriftligt, så disse data kan blive rettet.

Ret til sletning

I nogle tilfælde har du ret til at få alle eller nogle af dine personoplysninger slettet af os, f.eks. hvis du trækker dit samtykke tilbage, og vi ikke har yderligere retsgrundlag for at fortsætte behandlingen af oplysningerne. Vi er ikke forpligtet til at slette dine personlige data, i det omfang fortsat behandling af dine data er nødvendig, f.eks. for at gøre det muligt for os at opfylde vores juridiske forpligtelser, eller for at vi kan etablere, gøre brug af eller forsvare juridiske krav.

Ret til begrænsning af behandling 

Du har i nogle tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset (suspenderet), så den kun omfatter opbevaring, f.eks. hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte. 

Ret til dataportabilitet

Du har i nogle tilfælde ret til at få tilsendt personoplysninger, som du selv har afgivet til os i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, og du har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Ret til indsigelse

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med direkte markedsføring, herunder den profilering, der er foretaget, så vi kan målrette vores direkte markedsføring.

Du er også til enhver tid berettiget til af årsager, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi påtager os på grundlag af vores legitime interesser.

Ret til at trække samtykket tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække ethvert samtykke, du har givet os til specifik behandling af personoplysninger, tilbage.

Ret til klage

Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, Danmark, over vores behandling af dine personoplysninger. Reklamation kan ske via e-mail til dt@datatilsynet.dk eller ved henvendelse på 33 19 32 00.

10. Ændringer af  politikken om beskyttelse af personlige oplysninger

Hvis vi ændrer politikken om beskyttelse af personlige oplysninger, vil du blive underrettet om dette, næste gang du besøger webstedet. Hvis vi har registreret din e-mailadresse, modtager du besked om disse ændringer via e-mail.

Yderligere oplysninger

Hvis du har specifikke spørgsmål, er dette vores kontaktadresse:

CONVENA DISTRIBUTION A/S 
Industriholmen 51 
DK-2651 Hvidovre, Denmark 
Telefon: +45 33 29 6000 
E-mail: gdpr@convena.com